یکی از رایج ترین دلایلی که به سوء استفاده از حریم خصوصی و امنیت در هنگام خرید آنلاین منجر میشود سهل انگاری کاربران و عدم آشنایی آنها با اصول محافظت از اطلاعات و حریم خصوصی است. به همین دلیل در این نوشته مجله تجارپ در مورد این موضوع و راهکارهای حفاظت از حریم خصوصی در حین خرید آنلاین مطالب مهمی را ارائه میکنیم.
خرید آنلاین یکی از راحت ترین مواردی است که فناوری مدرن به ما ارزانی داشته. برای خریدارانی که تمایلی برای دور زدن در مکان های شلوغ یا صف کشیدن در صف های طولانی را ندارند، خرید آنلاین بهترین گزینه برای مراکز خرید و سایر اماکن عمومی است. مخصوصا در شرایط خاصی مثل وجود بیماری واگیر داری به نام کرونا.
در سال های اخیر، خرید آنلاین از طریق اپلیکیشن ها و راه حل های پرداخت با تلفن همراه، بسیار راحت تر شده است. اما اگرچه ممکن است از جستجو در سایت ها برای خرید و معاملات ارزان و راحتی در خانه خود، لذت ببرید، حساب های خرید و معاملات مالی شما می تواند توسط چشم های کنجکاو بی شماری به خطر بیفتد. با توجه به ماهیت تجارت الکترونیکی و هزاران گزینه برای فروشگاههای آنلاین، تشخیص اینکه آیا با یک تاجر قانونی یا یک ساخت و ساز تقلبی روبرو هستید، گاهی اوقات دشوار است.
همانطور که خریداران هنگام خرید در فروشگاه های آجر و ملات باید اقدامات ایمنی را برای محافظت از سر و بدن خود انجام دهند، کاربران آنلاین نیز باید از خطرات موجود در هنگام معاملات آنلاین آگاه باشند. در حالت ایده آل، همه ما به فکر ایمن کردن اطلاعات کارت اعتباری خود هستیم و این خوب است. اما این تنها نگرانی درباره حریم خصوصی و امنیت در هنگام خرید آنلاین نیست که باید به آن فکر کنیم.
تجارپ در این مقاله بر اهمیت محافظت از حریم خصوصی شما در مورد خرید آنلاین تأکید می کند. تهدیدهای وب دیگر محدود به بدافزار و کلاهبرداری نیست. مهاجمان می دانند که هرچه بیشتر فعالیت های آنلاین انجام دهید، خطر آشکار سازی اطلاعات بیشتری درباره خود را افزایش می دهید ، به ویژه هنگامی که قصد خرید دارید. از این رو، جستجوی موارد متعدد به تنهایی می تواند شما را از یک وب سایت به وب سایت دیگر هدایت کند، و این احتمال گرفتار شدن بر روی یک وب سایت مخرب را افزایش می دهد.
اکنون که حوادث هک و سرقت اطلاعات بیشتر در حال وقوع است، خریداران آنلاین باید از خود در برابر حملات احتمالی که می تواند حریم خصوصی آنها را تهدید کند، محافظت کنند. روشهای مختلفی وجود دارد که میتواند به حریم خصوصی کاربر حمله کند و دیر یا زود، کاربر ناآگاه مجبور است با تهدیداتی از جمله فیشینگ، کلاهبرداری آنلاین، هرزنامه، تقلب در اینترنت و آدرسهای اینترنتی مخرب روبرو شود. در این مقاله تجارپ نکاتی کلی در مورد چگونگی حفظ حریم خصوصی و امنیت در هنگام خرید آنلاین آورده شده است:
اگر قبلاً سایت خرید همیشگی و مورد علاقه خود و صفحه پرداخت را علامت گذاری نکرده اید و همچنان به نوشتار نام اعتماد دارید، همیشه URL را دوباره بررسی کنید، زیرا مجرمان اینترنتی به راحتی می توانند صفحات و برنامه های پرداخت را با موارد جعلی جایگزین کنند. یکی از راه های تشخیص امنیت سایت، بررسی نشانگر قفل امنیتی است. یعنی آدرس سایت با HTTPS شروع شده و آیکون قفل داشته باشد و با HTTP نباشد. مثل آدرس سایت:
در سایت تجارپ، ایجاد حساب کاربری، ورود، پرداخت و تمامی مواردی که داده های حساس و محرمانه کاربر منتقل میشود، تحت پروتکل امن Https صورت میگیرد.
خیلی از سایت های جعلی و تقلبی زحمت تهیه مجوز SSL (Secure Socket layer) را به خود نمیدهند، برای همین این وبسایتها آنها تحت پروتکل http باز میشوند و علامت قفل را ندارند.
اگر یک خریدار آنلاین مشتاق هستید، حتماً از اپلیکیشنها و وب سایتهای خرید آنلاین رسمی استفاده کنید و از برنامه های شخص ثالث، نا آشنا و نامعتبر برای معاملات امن خودداری کنید. شما از طریق سامانه تجارپ به تمامی فروشندگان معتبر کالا و خدمات دسترسی خواهید داشت، پس با خیال راحت از حفظ حریم خصوصی و امنیت در هنگام خرید آنلاین از طریق تجارپ خرید کنید.
مهاجمان می توانند به راحتی حساب های آنلاین از جمله حساب های بانکی و اجتماعی را هک کنند اگر شما از رمز عبور قوی و ایمن استفاده نکرده باشید. از آنجا که این حساب ها حاوی اطلاعات حساس و شخصی هستند، مهم است که شما از رمزهای عبور سخت، قوی و منحصر به فرد در سایتها استفاده کنید و آنها را مرتباً تغییر دهید.
اگر از دستگاه همراه برای پرداخت استفاده می کنید، مطمئن شوید که از برنامه و اپلیکیشن پرداخت رسمی استفاده می کنید و به یک شبکه امن و مورد اعتماد دسترسی دارید.
کلاهبرداری آنلاین میتواند به معنای تجاوز به حریم خصوصی شما باشد. قبل از کلیک روی پست ها، پیام ها یا تبلیغات تأیید نشده، دوباره فکر کنید و از پیشنهادات مشکوک دور بمانید. به احتمال زیاد از آنها به عنوان طعمهای استفاده میشود تا شما را به سایت های فیشینگ هدایت کند. به جای اعتماد به پست های شبکه های اجتماعی، برای محافظت از حریم خصوصی و امنیت در هنگام خرید آنلاین با سایت های رسمی و معتبر مشورت کنید.
یکی از بهترین راههای تشخیص و شناسایی یک وبسایت معتبر از وبسایتهای ناامن و کلاهبردار، مشاهده نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد (که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران به کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاههای آنلاین داده می شود) است. بنابراین در اولین اقدام می بایست به انتهای سایت فروشگاه اینترنتی مراجعه کنید و در صورت مشاهده اینماد، میتوانید با خیالی راحت خرید اینترنتی را انجام دهید. به طور مثال اطلاعات نماد الکترونیکی سامانه خرید و فروش تجارپ را در لینک زیر می توانید مشاهده کنید.
https://trustseal.enamad.ir/?id=208872&Code=P2EYgxKTj2nXhgvJmcMO
با تجارپ، خرید امن را تجربه کنید.
2 دیدگاه
مطلب مهم و با ارزشی بود
خیلی مفید بود،ممنونم